Lloret-Caldes-Llagostera-Sant Grau

Derrotant el colós de l’Ardenya

Sempre de menys a més per guanyar en emoció i bellesa

Una volta que anirà guanyant interès segons avancem, on la duresa del recorregut la posarà el trànsit dels primers quilòmetres, però amb paciència n’obtindrem molt bona recompensa. Bàsicament transitarem per terres de la Selva, ocasionalment també entrarem al Maresme i al Gironès. El primer tram no el recordarem com el millor, però hem de ser pacients per poder descobrir llocs de gran bellesa. L’últim terç de la ruta serà el més interessant, resseguint l’abrupte silueta de la Costa Brava més pura.

Lloret és prou conegut per tots com un destí de platja i oci nocturn, que l’han convertit en una de les poblacions més turístiques de Catalunya. Però no ens enganyem, també te alguns racons fantàstics com son els diversos jaciments ibers, els jardins de Santa Clotilde o el camí de ronda, que ens ofereix unes fantàstiques vistes de la població. Començarem a pedalar seguint la carretera principal en direcció Tordera, la part més transitada del dia, per desviar a l’esquerra en direcció Fogars de la Selva i creuar el pont sobre l’autopista, que ens portarà fins a Hostalric. Un d’aquests llocs que mereixen la nostra atenció, situat dalt d’un turó, conserva encara bona part de les muralles originals i el castell de l’època medieval. Seguirem les indicacions de Maçanet-Massanes, passarem per un pont que supera la via del tren per afrontar una carretera força més tranquilla que l’anterior.

Derrotant el colós de l'Ardenya

Avançarem en direcció Les Mallorquines i Sils, que serà un dels trams on caldrà anar amb compte perquè la carretera és estreta i força transitada. Trobarem l’enllaç amb l’antiga N-II, ara convertida en una via de servei molt poc freqüentada, que ens portarà fins a la desviació de Caldes de Malavella. Passats uns escassos 4 km arribarem a un dels llocs de referència del turisme termal. Caldes és coneguda per acollir dos balnearis i diverses plantes embotelladores d’aigua, que aprofiten les propietats medicinals de les aigües termals, ja conegudes pels romans que hi van construir les primeres termes de la localitat. Aquí podem aprofitar per omplir els bidons d’aigua a la font situada just davant de l’Ajuntament.

Sortint de Caldes en direcció Llagostera, vorejarem aquest municipi per adreçar-nos al punt més alt de la jornada: el cim de Sant Grau d’Ardenya. És una església d’estil neoromànic, situada a 471 m d’alçada al massís de l’Ardenya. La tranquillitat del lloc, sumat a les vistes sobre el Mediterrani a un costat i el Montseny i el Pirineu a l’altre, amb la Vall d’Aro als nostres peus, seran la preuada recompensa de la jornada. Hi arribarem després de pujar durant 9 km abans d’iniciar el descens que ens portarà fins a la carretera de Tossa, per tornar al punt d’inici.

A la baixada caldrà anar amb compte perquè el desnivell, i el seguit de corbes tancades sumat a la presència de terra a l’asfalt, ens han de mantenir alerta. Si ens ho prenem amb calma, és molt recomanable parar per fer fotos i obtenir la recompensa del dia en forma d’una vista fantàstica fins a Tossa, des d’on seguirem en direcció Lloret per una carretera amb diversos ascensos i descensos al llarg de 10 km, tot vorejant novament la costa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *